Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Ἅγιον Φῶς, δέν θά πάρουμε; Ἐπιτάφιος δέν θά σηκωθεῖ; Ἐξορίζουμε τόν Θεό ἀπό τήν ζωή μάς; ἕνεκεν τῆς ἐπιστήμης καί ἑνός Καίσαρος πού διοικεῖ;...

 
Τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ Θεοῦ τῷ Θεῷ.
Ταχτσόγλου Καλλιόπη, ἠθοποιός.
(επιστολή στην Δ.Ι.Σ. και στην Ι.Α.)

Ἀθῆναι, 24/3/20

Σεβαστοί μας πατέρες τῆς Δ.Ἱ.Σ καὶ τῆς Ἱ.Ἀ.,

δὲν θὰ σᾶς ὑπενθυμίσω πὼς σὲ δύσκολες ὥρες καὶ σὲ ἐπιδημίες, ἡ Ἐκκλησία μας ἦταν μπροστὰ, φύλαξ τοῦ πιστοῦ λαοῦ, μὲ λειτουργίες, ἀκολουθίες καὶ λιτανείες. Δὲν θὰ σᾶς θυμίσω τὴν ἀμαχητὶ ὑποχώρηση μπρός στὶς προσταγὲς τοῦ καίσαρα, χωρὶς μιὰ θέση σταθερή, ἔστω ἐναλλακτικὴ ὥστε, στὰ τοῦ Θεοῦ νὰ εἴμεθα συνεπεῖς* ὅ γέγονε, γέγονε.

Αὐτὸ ποὺ θέλω τώρα νὰ σᾶς παρακαλέσω εἶναι, νὰ βρῆτε τρόπο ὥστε, ὅσοι πολὺ τὸ ποθοῦμε, νὰ μποροῦμε νὰ μεταλάβουμε Χριστό. Νὰ ἐπιτρέπεται τὸ κτύπημα τῆς καμπάνας, ὡς ὑπενθύμιση τῶν ἡμερῶν τῆς Ἁγίας καὶ Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς. 

Δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ στερούμεθα τὴν Θεία Κοινωνία. Δὲν γίνεται νὰ σωπαίνουν οἱ καμπάνες, ἐνῶ τὰ παντοπωλεῖα εἶναι ἀνοικτὰ ὑποχρεωτικά, ἀκόμα καὶ τὶς Κυριακές. Μπροστά μας ἔχουμε τοὺς Δ’ Χαιρετισμοὺς τῆς Παναγίας μας, τὸν Ἀκάθιστο Ὕμνο, τοῦ Λαζάρου, τῶν Βαϊων, τὴν Μεγάλη Ἐβδομάδα τῶν Παθῶν, τὴν Μεγίστη τῶν Ἡμερῶν Ἀγία Ἀνάσταση, τὴν μόνη ἔκρηξη Χαρᾶς τοῦ κόσμου τούτου.

Ἅγιον Φῶς, δὲν θὰ πάρουμε; Οἱ καμπάνες δὲν θὰ κτυπήσουν πένθιμα καὶ χαρμόσυνα; Τὀ "σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου" θὰ τὸ προσπεράσουμε; Ἐπιτάφιος δὲν θὰ σηκωθεῖ; Ἐξορία ὁ Θεὸς ὁ Μέγας; Ἐξορία ἀπὸ τὴν ζωή μάς; Δὲν τὸν χρειαζόμαστε πιά, ἐφ΄ ὅσον μιλᾶ ἡ ἐπιστήμη καὶ ἕνας καίσαρας διοικεῖ;...

Μὲ πόνο, θυμό, θλίψη, ἀπορία καὶ ἐλπίδα πρῶτα στὸ θέλημα 
τοῦ Θεοῦ καὶ κατόπιν στὴν ἀγάπη σας.

Ταχτσόγλου Καλλιόπη, ἠθοποιὸς.

Ἅγιον Φῶς, δὲν θὰ πάρουμε; Ἐπιτάφιος δὲν θὰ σηκωθεῖ;  Ἐξορίζουμε τὁν Θεὸ ἀπὸ τὴν ζωή μας; ἕνεκεν 
τῆς ἐπιστήμης καὶ ἑνός Καίσαρος 
ποὺ διοικεῖ;...


πηγή: Τάς Θύρας

18 σχόλια:

  1. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΚΙ ΟΛΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ https://www.dailypost.gr/epikairotita/sto-peitharxiko-tou-isa-o-giatros-faidwn-bobolhs/?fbclid=IwAR1XGHg2J7snKsY5iNOOT6oz8idxRJa0BE4bEH75EFAH8sT51P8JuLbg0lo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας χειροκροτώ....ο Θεός να σας χαρίζει φως και δύναμη..μιλήσατε στην ψυχή μου...Βοηθά Καλή μου Παναγια,να τελειώνει το κακό,να φύγει το θανατικο,να κάνουμε Πασχαλιά,όλοι μαζί στην Εκκλησια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας χειροκροτώ..μιλήσατε στην ψυχή μου..ο Θεός να σας δίνει πάντα δύναμη και Φως...Βοηθά Καλή μου Παναγια,να τελειώνει το κακο,να φύγει το θανατικο,να κάνουμε Πασχαλιά,όλοι μαζί στην Εκκλησια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια!!!Όλοι να συμβάλλουμε!!!!Να στείλουμε κι εμεις !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο το κορίτσι τα είπε όλα και πολύ ευπρεπως
    Αντίθετα με όλους αυτούς που υβριζουν μέρες τώρα Την Αγία Εκκλησία στα πρόσωπα των ιερέων
    Με πονάει και θλίβομαι όταν υβριζουν ΧΡΙΣΤΌ..
    ΘΈΛΩ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
    ΓΗΓΕΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο το κορίτσι τα είπε όλα και πολύ ευπρεπως
    Αντίθετα με όλους αυτούς που υβριζουν μέρες τώρα Την Αγία Εκκλησία στα πρόσωπα των ιερέων
    Με πονάει και θλίβομαι όταν υβριζουν ΧΡΙΣΤΌ..
    ΘΈΛΩ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
    ΓΗΓΕΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Θεός Θα τους επιτρέψει μέχρι ενός σημείου. Αυτό το γνωρίζουμε οι περισσότεροι. Ας προσευχηθουμε να είναι η αφύπνιση των δύσπιστων και ολιγόπιστων συνανθρώπων μας. Οι Αγίες Γραφές το λένε ξεκάθαρα. Θα μιλούν τα γεγονότα από εδώ και πέρα. Ας ευχηθούμε καλή φώτιση και σε αυτούς λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μας βγάζουν από το θεό που πιστεύουμε οι αλήτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε ειστε με τα καλα σας μωρε?!!!!!! Υπαρχει ενας ιος που δεν ξεχωριζει ουτε θρησκειες, ουτε εθνικοτητες, ουτε τιποτα. ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ? ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ? Το μονο που καταφερνετε ολοι εσεις ειναι να δημιουργειτε αρνητικη σταση προς την θρησκεια ακομα και σε αυτους που δεν την ειχαν. Λοιπον αφου πιστευετε σωνει και καλα οτι δεν κολλαει εφοσον πιστευεις. Προκαλω εναν Μητροπολιτη να παει και να του βαλουν τον ιο με εμβολιο. Αν δεν κολλησει βγαινω ακομα και να σταυρωθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις


    1. Αγαπητέ φίλε Ανώνυμε, ο χώρος της Εκκλησίας είναι ιερός, γι' αυτό και ονομάζεται Ιερός Ναός. Μέσα εκεί επιτελούνται τα άγια Μυστήρια του Θεού, που όπως λέει και η λέξη Μυστήρια, είναι παράδοξα, ανεξήγητα.


      Ο τόπος του Ιερού Ναού, τα ιερά σκεύη, τα ιερά βιβλία, οι ιερές εικόνες, το τίμιο ξύλο του Σταυρού είναι όλα ηγιασμένα, από τις αμέτρητες δεήσεις, Θείες Λειτουργίες, Μνημόσυνα, Βαπτίσεις, Χειροτονίες, Εξόδιες Ακολουθίες, Γάμους, Εξομολογήσεις (εξαγόρευση αμαρτιών και πνευματική καθοδήγηση) που αναπέμπονται καθημερινά εντός των ορθοδόξων Ιερών ναών από τον πιστό κλήρο και λαό.


      Ο Χριστός μας και Θεός επικοινωνεί με τους πιστούς ορθοδόξους Χριστιανούς μέσω των ακτίστων ενεργειών Του, της άκτιστης Θείας Χάρης Του και αυτό συντελείται και την ώρα των αγίων Του Μυστηρίων. Την ώρα της Θείας Μετάληψης (Θεία Ευχαριστία) ο πιστός προσλαμβάνει την ώρα που προσέρχεται για να κοινωνήσει όχι ψωμί και κρασί αλλά τον ίδιο τον Θεό Λόγο.


      Και μάλιστα όχι μέρος Αυτού, αλλά ολόκληρο τον Χριστό. Το Μυστήριο αυτό της μεταβολής των Θείων Δώρων (του πρόσφορου και του νάματος) σε Σώμα και Αίμα Χριστού, γίνεται με τις ευχές των Ιερέων και των πιστών και δια μέσου της άκτιστης Θείας Χάρης. Κυριολεκτικά σφαγιάζεται ο αμνός του Θεού, ο Χριστός και προσφέρεται στους πιστούς.


      Ο πιστός που εισέρχεται εντός του Ιερού Ναού με την προαίρεση και την ακράδαντη και βαθιά πίστη, ότι μέσα στα άγια Μυστήρια υπάρχει ο αγιασμός και η σωτηρία της ψυχής του, δεν θα επιτρέψει ο Κύριος να κολλήσει τίποτα.


      Απόδειξη αυτού είναι ότι, ενώ προσέρχονται τόσα χρόνια να μεταλάβουν άνθρωποι άρρωστοι (με καρκίνο, HIV, λοιμώδους νόσους, μολυσματικές ή μεταδοτικές ασθένεις) από την ιερά Λαβίδα, δεν κολλούν ποτέ τους υγιείς συνανθρώπους τους που μεταλαμβάνουν από το ίδιο Ιερό Σκεύος.


      Αν συνέβαινε το αντίθετο, θα έπρεπε όλοι οι Ιερείς μας να έχουν αρρωστήσει ή πεθάνει, αφού καταλύουν μετά το "Δι' ευχών" το Αίμα και το Σώμα του Χριστού που προσφέρθηκε στην ίδια θεία Λειτουργία στους πιστούς. Η εκκλησιαστική ιστορία μας έχει αμέτρητα παραδείγματα:


      Ένα από τα ιστορικά στοιχεία που πληροφορούμαστε είναι ότι οι χανσενικοί που κατοικούσαν στη Σπιναλόγκα ήταν οργισμένοι με τον Θεό, για το λόγο ότι η ασθένειά τους ήταν μια μεγάλη και αφόρητη δοκιμασία...


      Ένας Γεραπετρίτης παπάς τόλμησε να τους επισκεφθεί κάποτε και να λειτουργήσει στον Άγιο Παντελεήμονα. Λένε πως στην πρώτη Λειτουργία δεν πάτησε ψυχή... Οι λεπροί άκουγαν πεισμωμένοι από τα κελιά τους την ψαλμωδία, κι άλλοτε την σκέπαζαν με τα βογκητά τους κι άλλοτε με τις κατάρες τους. Ο ιερέας όμως ξαναπήγε...


      Στην δεύτερη τούτη επίσκεψη ένας από τους ασθενείς πρόβαλε θαρρετά στο κατώφλι του ναού. – Παπά, θα κάτσω στην Λειτουργία σου μ’ έναν όρο όμως. Στο τέλος θα με κοινωνήσεις. Κι αν ο Θεός σου είναι τόσο παντοδύναμος, εσύ μετά θα κάμεις την κατάλυση και δεν θα φοβηθείς τη λέπρα μου...


      http://pneumatoskoinwnia.blogspot.com/2020/03/blog-post_84.html

      Διαγραφή
    2. Σε ιστορικές περιόδους που υπήρχε έξαρση μεταδοτικών ασθενειών, τα εκκλησιαστικά παραδείγματα μας αναφέρουν ότι οι λιτανείες των ιερών εικόνων του Χριστού, της Παναγίας μας και των αγίων μας, στα μέρη όπου έλαβε χώρα μια μολυσματική ασθένεια ή επιδημία, έκανε τα κρούσματα των ασθενών και των νεκρών να σταματήσουν μονομιάς:



      Στο χάρτη είχε δει ένα Πομακοχώρι που ονομάζεται "Μοναχοί" και ζήτησε από τους συνοδούς τους να το επισκεφτούν. Όταν έφτασαν εκεί, ο κόσμος τους πλησίασε φιλικά και έπιασαν συζήτηση.


      Ο άγιος Παΐσιος τους ρώτησε για ποιον λόγο ονομαζόταν έτσι το χωριό τους και ένας ηλικιωμένος Πομάκος είπε: "Παλιά είχε πέσει επιδημία στο χωριό και πέθαιναν πολλοί.


      Μια μέρα ήρθαν επτά μοναχοί με μια εικόνα και αμέσως σταμάτησε το κακό. Από τότε το χωριό ονομάστηκε "Μοναχοί".


      Ακούγοντας αυτά ο χότζας, που ήταν και δάσκαλος και πρόεδρος του χωριού, μάλωσε τον Πομάκο γι' αυτό που είπε. Έπειτα στράφηκε στον άγιο Παΐσιο και με επιθετικό τρόπο του είπε να φύγει από το χωριό.


      http://logosfotos.blogspot.com/2020/03/blog-post_57.html

      Διαγραφή
    3. Η Παναγία Προυσσιώτισσα έδιωξε θανατηφόρο γρίπη


      Θαύμα Παναγίας Προυσιώτισσας: «Το έτος 1918 έπεσε θανατηφόρα γρίπη στο Μεσολόγγι. Παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών, ο ένας μετά τον άλλον κολλούσαν γρίπη και μετά από λίγες μέρες πέθαιναν εξαντλημένοι.


      Καθημερινώς πέθαιναν 25-30 άτομα, τα οποία μετέφεραν με κάρα και τα έθαπταν χωρίς συνοδεία ιερέως. Είχε γίνει επιδημία φοβερή.



      Το ίδιο συνέβαινε στο Αγρίνιο, όπου πέθαιναν κάθε μέρα 40-50 άτομα, στο Αιτωλικό και στα γύρω χωριά.Όταν είδαν οι ιθύνοντες της πόλεως τα πολλά θύματα και την γρήγορη εξάπλωση της νόσου συνεννοήθηκαν με τον Επίσκοπο και έστειλαν ανθρώπους στο μοναστήρι της Παναγίας της Προυσσιώτισσας.

      Παρεκάλεσαν τον Ηγούμενο να κατεβάση την θαυματουργή Εικόνα στο Μεσολόγγι για να σταματήση το θανατικό.

      Η εικόνα πέρασε πρώτα από το Αγρίνιο, όπου από τις πρώτες ώρες της αφίξεώς της σταμάτησαν να πεθαίνουν οι άνθρωποι και οι άρρωστοι έγιναν υγιείς.

      Ήθελαν την εικόνα να την κρατήσουν μέρες στο Αγρίνιο, αλλά ήρθαν επιτροπές από τα γύρω χωριά και την ζητούσαν γιατί πέθαιναν και εκεί οι άνθρωποι.

      »Πράγματι, την 1η Νοεμβρίου 1918 έφθασε η εικόνα δια του σιδηροδρόμου, ενώ οι Μεσολογγίτες ανέμεναν από τη νύχτα στην θέση Φοινίκια.

      Έβρεχε όμως καταρρακτωδώς και οι γιατροί συνέστησαν να μην πάη κανείς στην υποδοχή. Υπήρχε ο κίνδυνος με τον συνωστισμό να κολλήσουν εύκολα γρίππη ο ένας από τον άλλον, η βροχή δε θα επιδείνωνε την κατάσταση και θα είχαν γι’ αυτό πολλά θύματα.

      Αλλά οι απλοί και πιστοί άνθρωποι έδειξαν πιο πολύ εμπιστοσύνη στην Παναγία απ’ ό,τι στους γιατρούς και δεν διαψεύστηκαν.

      »Υποδέχθηκαν λοιπόν την Παναγία, την έφεραν με τα πόδια μέσα στο Μεσολόγγι και την λιτάνευσαν στους δρόμους της πόλεως ψάλλοντας και κάνοντας αιτήσεις για την σωτηρία τους.

      Το αποτέλεσμα ήταν να μην κολλήση κανείς γρίππη αλλά και όσοι ήταν άρρωστοι έγιναν καλά. Από την ημέρα που ήρθε η Παναγία στο Μεσολόγγι κανείς πλέον δεν πέθανε από γρίπη.


      https://ieramonopatia.gr/diafora/thaumata/i-panagia-proyssiotissa-edioxe-thanatiforo-gripi/


      “Εις ανάμνησιν του θαύματος και εις ένδειξιν ευγνωμοσύνης έκαναν έρανο, έφτειαξαν μια επτάφωτη λυχνία, θαυμασίας τέχνης, και την αφιέρωσαν στην Μονή Προυσσού.

      Έκαναν και ένα αντίγραφο της Παναγίας της Προυσσιώτισσας, το οποίο μέχρι σήμερα φυλάσσεται στην Εκκλησία της αγίας Παρασκευής».

      Διαγραφή
    4. Η Πνευματική αντιμετώπιση της πανδημίας. ~ Mητροπ. Λεμεσού Αθανάσιος


      Χρειαζόμαστε πολλή προσευχή, πάρα πολύ προσευχή. Χρειαζόμαστε ανθρώπους, οι οποίοι να έχουν δύναμη προσευχής τέτοια που να μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα του κόσμου όλου...

      Και πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρώτο ζήτημα και το πρώτο αίτημα το οποίο πρέπει να έχουμε είναι η Βασιλεία του Θεού. Όπως ο Κύριος μας λέγει στο άγιον Ευαγγέλιον, "Ζητείτε πρώτον την Βασιλεία του Θεού και όλα τα υπόλοιπα θα σας τα δώσει ο Χριστός, ο Κύριος της Δόξης"...

      Οι εκκλησίες πάντως θα παραμείνουν ανοιχτές. Η λατρεία του Θεού δεν θα σταματήσει ουδέποτε. Όλοι μας θα είμαστε στη θέση αυτή, την οποίαν μας έταξε ο Θεός. Θα προσφέρουμε τις προσευχές μας, τις ακολουθίες μας και την Θεία Ευχαριστία υπέρ όλου του κόσμου. Τι μας προσφέρει η εκκλησία; Την αφοβία, την νίκη κατά του φόβου του θανάτου...

      https://logosfotos.blogspot.com/2020/03/m.html

      Διαγραφή
    5. Όσο για τον ιό που επικαλείστε, καλύτερο θα ήταν να ακούσουμε την γνώμη ενός γιατρού:

      Διδάκτορος καρδιοχειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών: ΑΣΦΑΛΩΣ και ΔΙΑΦΩΝΩ με τα μέτρα αυτά. Κοροϊδεύουν τον κόσμο... Με 500 κρούσματα και 15 νεκρούς έκλεισαν μέσα μία χώρα.

      Στην Ιταλία τα θύματα το 2018 με μια επιδημία γρίπης ήταν περί τα 25.000! Δεν έγινε τίποτα... Ο πρόεδρος του Π.Ο.Υ. προ μηνός είπε πως ετησίως έχουμε 60.000 νεκρούς από την γρίπη. Αλλά δεν σας είπαν κάτι...

      Το εμβόλιο... Ο ένας λόγος που γίνονται όλα. Και μετά φυσικά θα σας πούνε ’ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ’ το εμβόλιο για να μην γινουν τα περσινά..! Είναι θέμα παγκοσμιοποίησης. Έλληνες, να παραμείνετε ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Μόνον αυτό λέω...

      http://pneumatoskoinwnia.blogspot.com/2020/03/blog-post_50.html

      Διαγραφή
  10. Κυρια Ταχτσογλου μεχρι τωρα σας ηξερα σαν μια πολλη καλη ηθοποιο,που μου αρεσουν πολυ οι ρολοι που υποδυεστε,απο σημερα ανεβηκατε πολυ πιο πανω στην εκτιμηση μου,σας πιστη Χριστιανη που ειστε,ο Θεος να σας εχει καλα και να φωτισει ολους οσους εκλεισαν τις εκκλησιες μας.Παντως Πασχα θα κανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Θεός δεν θα το επιτρέψει μόνο σν το βροντοφωνάξουμε.Η Πίστη πρέπει να εκδηλώνεται από τους χριστιανούς Συγχαρητήρια για το σθένος σας κ.Ταχτσόγλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Share this

Εναλλακτικές αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...