Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Η συσπείρωσή μας γύρω από το Χριστό. Η συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Η συσπείρωσή μας γύρω από το Χριστό. Η συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Καλή λευτεριά στην πατρίδα μας, 
στην πίστη των παιδιών μας.
Καλή λευτεριά στην ψυχή μας...



Σχετικά με το θέμα της προσωπικής μας ευθύνης, όσων αφορά την σωτηρία των ψυχών μας, αλλά και των ψυχών των παιδιών μας σε αυτά τα έσχατα χρόνια, αναφέρει ο ιερομόναχος Σάββας ο Αγιορείτης σε ομιλία του στο διαδίκτυο: 

«Άμα χριστιανός, άμα ιεραπόστολος. Από τη στιγμή που κανείς γίνεται χριστιανός, θέλει να μιλήσει για τον Χριστό και στους άλλους. Όταν ο Απόστολος Παύλος πήγε στην Ρώμη, δεν είχε πάει άλλος απόστολος πριν. Βρήκε χριστιανούς. Πώς; Οι έμποροι χριστιανοί που είχαν πάει εκεί για τις εργασίες τους, είχαν μιλήσει για τον Χριστό. Είχαν κατηχήσει, είχαν προετοιμάσει το έδαφος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.



Αν κανείς εργαστεί για την ψυχή του, μετά αυθόρμητα θα εργαστεί και για τους άλλους. Και είναι ευχής έργον όλοι να ανασκουμπωθούμε και πρώτα να κάνουμε ιεραποστολή στον εαυτό μας. Ο κατ' εξοχήν πλησίον μας είναι η ψυχή μας. 

Είδατε στο ευαγγέλιο της Κρίσεως λέει: «Επισκέφτηκες τον φυλακισμένο, τον φτωχό; Τον ελέησες;» Κατ 'εξοχήν φυλακισμένη είναι η ψυχή μας από τα πάθη και τους δαίμονες. Αν κανείς μπει μέσα σε αυτή τη φυλακή και ελευθερώσει την ψυχή του, μετά θέλει να βοηθήσει κι άλλους να ελευθερωθούν.

Οπότε το πρώτο ζητούμενο είναι αυτό. 

Και μετά οφείλουμε να βγούμε από το σύγχρονο πνεύμα του ατομισμού, του εγωισμού. Να ανοίξουμε λίγο την ψυχή μας για όλους. 

Όσο περνάει ο καιρός, οι άνθρωποι γίνονται ολοένα και πιο μοναχικοί. Και είναι επιτακτική η ανάγκη για τους χριστιανούς, για εμάς δηλαδή, που θέλουμε να μείνουμε χριστιανοί, να θέλουμε να ζήσουμε εκκλησιαστικά. Να συσπειρωθούμε όχι γύρω από μία οργάνωση ή ένα πρόσωπο, αλλά γύρω από τον Χριστό, αλλά να έχουμε και μεταξύ μας γνωριμία και επικοινωνία κι αλληλοβοήθεια. 

Έρχονται πολύ δύσκολα χρόνια, πάρα πολύ δύσκολα. Είμαστε στα τελευταία χρόνια. Ο πατήρ Αθανάσιος Μυτιληναίος, ένας χαρισματούχος ιεροκήρυκας, έλεγε: «Είμαστε στα έσχατα των εσχάτων», στα τελευταία-τελευταία χρόνια...Λίγα χρόνια ακόμα κι έρχεται ο αντίχριστος. Οι άγιοι Πατέρες μάς λένε το εξής: «Όταν θα πληθύνει η ομοφυλοφιλία, μετά επίκεινται ο αντίχριστος». Ε, αυτό έχει γίνει στην εποχή μας. Η ομοφυλοφιλία κηρύσσεται πλέον γυμνή τη κεφαλή. 

Λοιπόν, να περιμένετε πολύ άσχημες εξελίξεις. Και για να σταθούμε σωστά, θα πρέπει να είμαστε μαζί. Να συσπειρωθούμε γύρω από τον Χριστό, ώστε να έχουμε αυτή την αλληλοβοήθεια. Γιατί αν δεν υπάρχει αυτός ο σύλλογος, δεν θα υπάρχει κι αυτή η αίθουσα, δεν θα  υπάρχουν και κηρύγματα. Καταλάβατε; Ανθρωπίνως δηλαδή χρειάζονται και κάποια πράγματα...

Καλά κάποια στιγμή, θα πάρουμε τα βουνά οπωσδήποτε. Θα φύγουμε...Η εκκλησία θα πάει στην έρημο. Η αποκάλυψη το λέει. Θα διωχθούμε, το περιμένουμε. Αλλά όσο εμείς είμαστε σε εγρήγορση και αντιστεκόμαστε, αυτό θα πηγαίνει όλο και πιο πίσω. Γιατί ο αντίχριστος θα 'ρθει με την δική μας συγκατάθεση. Με την δική μας αδράνεια. 

Και θα πλανηθούν πολλοί. Λέει ο πατήρ Αθάνασιος ο Μυτιληναίος: «Θα πλανηθούν πολλοί. Όχι από τους πλανεμένους, τους κοσμικούς. Ήδη είναι πλανεμένοι αυτοί. Από τους χριστιανούς θα πλανηθούν πολλοί». Από μας δηλαδή. 

Για να μην πλανηθούμε λοιπόν, είναι καλό να κρατήσουμε κι αυτές τις υποδομές που υπάρχουν. Αυτούς τους χριστιανικούς συλλόγους, τους ορθόδοξους, τις ενορίες μας, όλα αυτά που έχουμε. Γιατί αν αδιαφορούμε και δεν συμμετέχουμε, δεν βοηθάμε στα κοινά, θα διαλυθούν κι αυτά. Τι νομίζετε; Μετά από τριάντα χρόνια ποιος θα κρατήσει; Δεν θα υπάρχει άνθρωπος να κρατήσει αυτήν την αίθουσα, αυτό το σύλλογο. Και εγώ σας λέω όχι μετά από τριάντα χρόνια, αλλά και μετά από τριάντα μήνες ακόμα. 

Έτσι όπως πάμε δηλαδή, εξελίσσονται ραγδαία τα πράγματα, προς το κακό. Θα πρέπει να κάνουμε αυτό που λέει: «Σώσον εαυτόν σωθήτω». Αυτός που θέλει να σωθεί, θα πρέπει να σώσει τον εαυτό του. Και ό,τι μπορεί να κρατήσει, να το κρατήσει. 

Να μην αφήσουμε αμαχητί, τα πόστα μας. 

Να σώσουμε και τις ψυχές μας και τις ψυχές των παιδιών μας και τις ψυχές όλων μας. 

Ήδη βλέπετε τι νομοθετούνε. 

Τα παιδιά μας πλέον επίσημα διδάσκονται την πανθρησκεία, στα σχολεία. Την παναίρεση του οικουμενισμού. Επίσημα το κράτος πολεμάει την εκκλησία. Γιατί ετοιμάζει τα παιδιά της νέας τάξης πραγμάτων, της νέας εποχής. Και μεις λίγο ή πολύ κοιμόμαστε. Δεν πρέπει να κοιμόμαστε με τα τσαρούχια, έλεγε ο άγιος Παΐσιος. 


Από σας θα 'ρθει η αλλαγή. Μην περιμένετε από κανέναν. Ούτε από μας ακόμα μην περιμένετε. Η αλλαγή θα'ρθει από το λαό. Ο λαός πρέπει ν'αλλάξει, να μετανοήσει. Κι από το λαό θα βγουν κι οι σωστοί παπάδες, κι οι σωστοί δεσποτάδες, κι οι σωστοί πατριάρχες. Αν ο λαός δεν αλλάξει, αν η βάση είναι σάπια, όλα από πάνω μετά θα είναι σάπια. 

Φωνάζουμε για τους παπάδες μας, τους δεσποτάδες μας. Αλλά έλεγε ένας άγιος από τη Ρουμανία στις μητέρες που πήγαιναν και του έκαναν παράπονα: «Θέλετε καλούς παπάδες; Γεννήστε τους, φτιάξτε τους»!...έτσι τους έλεγε. Ποια μητέρα βάζει σαν στόχο στην οικογένειά της να κάνει έναν καλό παπά; Μια καλή πρεσβυτέρα; Άλλα σκέφτονται σήμερα οι γονείς... 

Να σκεφτούμε λοιπόν το μέλλον μας. Γιατί αν βοηθήσουμε τους άλλους, βοηθάμε τον εαυτό μας. Και μέσα από αυτές τις οργανωμένες δομές που έχουμε, αν χαθούνε αυτά, θα χαθούμε και μεις στο τέλος. Βοηθώντας τους άλλους, βοηθάμε τον εαυτό μας».

Ο μεγαλύτερος εχθρός του κόσμου είναι ο εαυτός μας, αυτόν πρέπει να πολεμήσουμε. Τους λογισμούς και τα πάθη. Όταν ο άνθρωπος νικήσει τον εαυτό του, είναι ο μεγαλύτερος μεγαλομάρτυρας και τροπαιοφόρος και νικηφόρος ενώπιον του Θεού... ~ Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης


«Ἀνεπανόρθωτες καί μή ἀναστρέψιμες θά εἶναι οἱ συνέπειες στήν ἀνάπτυξη καί κοινωνική προσαρμογή στούς «ἀπογόνους» αυτής της ὑπερφίαλης σοδομιτικῆς δῆθεν ἀγωγῆς των παιδιών. Πάνω ἀπό ὅλα ὅμως νά προσεχθεῖ ἡ οἰκογένεια. Πάσῃ θυσίᾳ, ἡ Σεπτή Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, μάχιμοι ἐφημέριοι, ἁγιορεῖτες ἡγούμενοι, μοναχοί, μοναχές, χριστιανικές ὀργανώσεις, δάσκαλοι καί καθηγητές, σύλλογοι γονέων καί κηδεμόνων, πολιτιστικοί σύλλογοι, οἱ γονεῖς καί οἱ παπποῦδες, ἅπαντες οἱ Ἕλληνες πολίτες καί Ἑλληνίδες νά προσέξουμε τήν ἐπερχόμενη γενιά»... ~ Αρχ. Σαράντης Σαράντος



«Θεοτόκε μου, νὰ παρακαλέσῃς τὸν Ἀφέντη μας (Χριστὸν) καὶ τὸν Μονογενήν Σου (Υἱὸν), νὰ τ’ ἀναστήση πίσου αὐτά, καὶ τὶς ἅγιες Ἐκκλησίες Του, ὁποὺ κατακερματίσαμεν ἐμεῖς οἱ ἀχάριστοι καὶ μᾶς ἧβρε ἡ δίκια (δικαῖα) Του ὀργὴ καὶ τῆς Βασιλείας Του·

νὰ Τὸν παρακαλέσῃς, Θεοτόκε μου, νὰ τ’ ἀναστήση πίσου καὶ νὰ σηκώσῃ τὴν δίκια Του ὀργὴ, ὁποὺ ’χει σ’ ἐμᾶς τοὺς ἀχάριστους καὶ νὰ φέρῃ πίσου τὴν εὐκή Του καὶ τὴν εὐλογία Του καὶ τῆς Βασιλείας Του, ὁποὺ τὴν στερηθήκαμεν ἀπὸ τὴν κακία μας καὶ ’διοτέλειά μας καὶ ἐγίναμεν ἡ παλιόψαθα τῆς κοινωνίας μας, καὶ ἐγίναμεν καθὼς φαινόμαστε ὣς τὴν σήμερον· 

τὸ ἔλεός Του, εἶναι ἄβυσσος τῆς θαλάσσης, καὶ τοὺς ἀνόητους ἐμᾶς καὶ τοὺς ’διοτελεῖς, νὰ μᾶς ἑνώσῃ καὶ νὰ μᾶς φωτίσῃ, καὶ νὰ μᾶς δώσῃ εἰς τὸ ἑξῆς, πατριωτικὰ καὶ ἀγαθὰ αἰστήματα, διὰ τὴν Πατρίδα μας καὶ τὴν Θρησκεία μας, καὶ πίστη καθαρὰ νά ’χουμε εἰς τὸν Παντουργό μας καὶ εἰς τὴν Βασιλεία Του, νὰ μᾶς σώσῃ ἐδῶ καὶ εἰς τὴν παντοτεινὴ ζωή, νὰ δώσῃ τοῦ γηρατείου Του ’ρήνη καὶ ὁμόνοιαν, τὴν εὐκή Του καὶ τὴν εὐλογία Του, καὶ εἰς τὸν λαόν Του, να ’ρθῇ πίσου ἡ νεκρανάστασί του, διὰ τῆς εὐλογίας Του». ~ Στρατηγός Μακρυγιάννης (1797–1864)





«Αν οι Χριστιανοί δεν ομολογήσουν, δεν αντιδράσουν, αυτοί θα κάνουν χειρότερα. Ενώ, αν αντιδράσουν, θα το σκεφθούν. Οι πρώτοι Χριστιανοί ήταν γερά καρύδια· άλλαξαν όλο τον κόσμο. Και στην βυζαντινή εποχή μια εικόνα έβγαζαν από την Εκκλησία και αντιδρούσε ο κόσμος... 

Εδώ ο Χριστός σταυρώθηκε, για να αναστηθούμε εμείς, και εμείς να αδιαφορούμε! Αν η Εκκλησία δεν μιλάει, για να μην έρθει σε ρήξη με το κράτος, αν οι μητροπολίτες δεν μιλούν, για να τα έχουν καλά με όλους, γιατί τους βοηθάνε στα ιδρύματα κλπ, οι Αγιορείτες πάλι αν δεν μιλούν, για να μην τους κόψουν τα επιδόματα, τότε ποιος θα μιλήσει;...

"Σ' αυτά τα δύσκολα χρόνια ο καθένας μας πρέπει να κάνει ό,τι γίνεται ανθρωπίνως και ό,τι δεν γίνεται ανθρωπίνως να το αφήνει στον Θεό. Έτσι θα έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας ότι κάναμε εκείνο που μπορούσαμε. Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι προγονοί μας από τους τάφους. 

Εκείνοι υπέφεραν τόσα για την πατρίδα και εμείς τι κάνουμε γι' αυτήν; Η Ελλάδα, η Ορθοδοξία, με την παράδοση της, τους Αγίους και τους ήρωες της, να πολεμείται από τους ίδιους τους Έλληνες και εμείς να μη μιλάμε! Είναι φοβερό»!... ~ Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης


Συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο της Κυριακής, για τα νέα θρησκευτικά, τιμούμε την μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά που θεολόγησε ακραιφνώς, διαφυλάσσοντας το ορθό δόγμα από τις αιρέσεις. Τιμούμε τον άγιον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, που πέθανε στην εξορία, για την έμπρακτη αγάπη του προς τον Τριαδικό Θεό και τον πλησίον του.

Τιμούμε τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, που εργάστηκε αφειδώλευτα και μαρτύρησε για να διαφυλάξει σε καιρούς μαύρους, σκλαβωμένους και χαλεπούς την ελληνορθόδοξη ταυτότητα του Χριστιανού, που τόσο πολεμούν επίσημα πλέον οι κρατικοί υπάλληλοι, εξυπηρετώντας ξένα και αντίχριστα συμφέροντα...

Στο συλλαλητήριο της Κυριακής θα συμμετέχουν, όσοι νιώθουν ακόμα γονείς και πονάνε για την ορθή πίστη, που θα παραδώσουν στα παιδιά τους. Όσοι νιώθουν ακόμα Έλληνες, που αγωνίζονται για το ελληνορθόδοξο φρόνημα της πατρίδας τους. Όσοι νιώθουν μέσα τους να κυλάει το αίμα των αγίων, των μαρτύρων, των οσίων και ομολογητών. Όσοι νιώθουν ακόμα απόγονοι των μεγάλων Πατέρων της ορθόδοξης ησυχαστικής παράδοσης... 

Σε όσους χτυπάει το νεύρο της φυσικής οργής μέσα τους, όταν ακούνε τους γύρω τους να λένε: "Μη στοχοποιείς το παιδί σου."...."Ας μάθουν και για τις άλλες θρησκείες τα παιδιά. Τι πειράζει;..." "Μια θρησκεία σαν όλες τις άλλες είναι και η δική μας..." (....) "Η κατήχηση είναι για τις εκκλησίες και τους παπάδες. Όχι για το σχολείο." (....)

«Εγώ εδιάβασα και περί ασεβών, αιρετικών και αθέων, 
τα βάθη της σοφίας ηρεύνησα∙ όλες αι πίστεις είναι ψεύτικες, 
τούτο εκατάλαβα αληθινόν, ότι μόνον η πίστις 
των ορθοδόξων χριστιανών είναι καλή και αγία». 
~ Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός




Το κείμενο του πατρός Σάββα Αγιορείτου αποτελεί απομαγνητοφώνηση 
της κάτωθι ομιλίας του, που υπάρχει στο διαδίκτυο. 
Από το 01:18':37'' έως το τέλος.

Για την σύνθεση, επιλογή κειμένων και απομαγνητοφώνηση,



2 σχόλια:

  1. Eξελίσσονται ραγδαία τα πράγματα. Τα παιδιά μας πλέον επίσημα διδάσκονται την πανθρησκεία, στα σχολεία. Την παναίρεση του οικουμενισμού. Επίσημα το κράτος πολεμάει την εκκλησία...
    Να σκεφτούμε λοιπόν το μέλλον μας. Να μην αφήσουμε αμαχητί, τα πόστα μας. Αν κανείς εργαστεί για την ψυχή του, μετά αυθόρμητα θα εργαστεί και για τους άλλους.
    Και είναι ευχής έργον όλοι να ανασκουμπωθούμε. Οφείλουμε να βγούμε από το σύγχρονο πνεύμα του ατομισμού, του εγωισμού. Να σώσουμε για να σωθούμε...
    https://amfoterodexios.blogspot.gr/2018/02/blog-post_39.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι λάθος να λέμε ότι: Επίσημα το κράτος πολεμάει την εκκλησία... Η αλήθεια είναι ότι η επίσημη εκκλησία έχει αναθέσει την εκπαίδευση των θεολόγων και ιερέων σε ασεβείς που έχουν μετατρέψει την χάρη του θεού σε ασέλγεια και αρνούνται τον Λόγο του Θεού, τον Ιησού Χριστό. Για παράδειγμα ο φιλόθ εωσφάρος που δημοσίως και αδίστακτα ομολογεί τον πατέρα του τον διάβολο και ανήκει στην εκκλησία του σατανά.
    https://youtu.be/aRPO_lOj8ag

    ΑπάντησηΔιαγραφή