Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

«Προθέρμανση» πνευματική...

~ Όσιος γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ


«Μην έρχεστε στην ακολουθία χωρίς να θερμάνετε τις καρδιές σας με προσευχή. 

Πριν έρθετε στην ακολουθία προσευχηθείτε τουλάχιστον για δέκα λεπτά. 

Ελάτε έτοιμοι να σταθείτε στην παρουσία του Θεού...

Μην το αμελείτε. Διαφορετικά θα στεγνώσετε εντελώς. 

Η αδιάλειπτη αυτή προσευχή αποτελεί εντολή που παραλάβαμε από τον Κύριο. 

Στην παραβολή του άδικου κριτή που δεν φοβόταν τον Θεό, η χήρα επέμενε να τον ενοχλεί ωσότου την δικαίωσε. Αν αυτός ο κριτής, που ήταν άδικος, υποχώρησε μπροστά στην επιμονή της, πόσο μάλλον ο Κύριός μας ο Οποίος είναι Θεός Αγάπης και Δικαιοσύνης θα εισακούσει τον δούλο του που βοά προς Αυτόν ημέρα και νύχτα με την προσευχή του;...

Γι΄αυτό είναι πολύ ωφέλιμο να αυξήσουμε το θάρρος μας και την τόλμη μας προς τον Θεόν και να προσευχόμαστε αδιάλειπτα, επειδή ο Θεός τότε ευαρεστείται… 

Και κάμπτεται στην ταπεινή και επίμονη ικεσία μας…

Η καρδιακή προσευχή αποτελεί θεία εντολή και εκπληρώνοντάς την τοποθετούμαστε στην οδό του Χριστού και Εκείνος γίνεται συνοδοιπόρος μας.

Η Προσευχή του Ιησού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση όχι μόνο για τη Θεία Λειτουργία, αλλά και για την καθαρή εξομολόγηση, την καταλλαγή (συμφιλίωση Θεού και ανθρώπου, αποκατάσταση σχέσης με τον πλησίον και αγάπη προς τους εχθρούς) και την πνευματική πατρότητα.

Αν η καρδιά δεν ετοιμαστεί με την αδιάλειπτη επίκληση του Ονόματος του Κυρίου αδυνατεί να «αρπάξει» τον Λόγον του Θεού και να ζωοποιηθεί από Αυτόν...»


«Προθέρμανση» πνευματική... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share this

Εναλλακτικές αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...