Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Αυτοί οι νέοι είναι άξιοι να πατούν στα χώματα της Μακεδονίας!...

Πανελλήνια μαθητική αντίδραση κατά της εκχώρισης
 της πατρίδας μας!
Μαθητές από την Ηράκλεια Σερρών απαντούν: 
Να γιατί βγαίνουμε στο δρόμο για τη Μακεδονία!

Για «να μη μείνουμε έξω από την ιστορία όταν θα γράψει: "29/11/2018 όλοι οι μαθητές βροντοφωνάξαμε όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών"»

Viral έχει γίνει τις τελευταίως ώρες η επιστολή των μαθητών και μαθητριών του Γενικού Λυκείου Ηράκλειας Σερρών, προς τον διευθυντή της σχολικής μονάδας, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την απόφασή τους να συμμετάσχουν στις μαθητικές κινητοποιήσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για την ονομασία των Σκοπίων.

Με ένα κείμενο που αποπνέει ήθος, υπευθυνότητα και ωριμότητα οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ.Ε.Λ. Ηράκλειας, εξηγούν τους λόγους που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για την Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας πως θα σεβαστούν το χώρο του σχολείου και τη μαθητική τους ταυτότητα.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Σεβαστέ κύριε Διευθυντή,

Αγαπητοί μας καθηγητές,

Αυτές τις ώρες καλούμαστε να πάρουμε μία απόφαση ως μαθητές του Λυκείου Ηράκλειας και με περισσότερη ευθύνη ως μαθητές της Γ΄Λυκείου.

Ερχόμαστε σε διστακτική θέση επειδή αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τη δική σας επιθυμία, να συνεχιστεί ειρηνικά η λειτουργία του σχολείου.

Κύριε Διεθυντή, αυτή είναι και η δική μας επιθυμία. Ωστόσο νιώθουμε λαχτάρα να συμμετέχουμε ως Λύκειο Ηράκλειας στο μαθητικό παραλήρημα για τη “Μακεδονία” και φυσικά να μη μείνουμε έξω από την ιστορία όταν θα γράψει: “29/11/2018 όλοι οι μαθητές βροντοφωνάξαμε όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών” .

Υποσχόμαστε σεβασμό στο χώρο και στη μαθητική μας ταυτότητα.

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ηράκλειας.

Σχόλια αναγνωστών:
Λεβεντόπαιδα να σας χαίρονται οι γονείς σας! 
Δάκρυα χαράς κυλούν στα μάτια μας! 
Ο Θεός να ευλογεί τα παιδιά όλης της Ελλάδας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share this

Εναλλακτικές αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...